Начин на приготвяне
Измийте джолана и го подсушете добре. С помощта на остър нож го набодете равномерно, за да се получи дупчици.
Вътре в дупчиците сложете половин чеснова скилидка и малко парченце морков. Прехвърлете така шпикованото месо в гювеч.
Смесете продуктите за мариноването на месото. Втрийте ги добре в джолана.
На дъното на гювеча внимателно сипете водата и бирата, за да не отмиете маринатата от месото.
Около свинския джолан наредете морковите и картофите, които сте нарязали на едри кубчета и сте овкусили с пипер, чубрица, сол и розмариновите клонки.
Сложете капак на гювеча. За допълнително уплътнение направете замесете тесто от брашно, вода и сол.
Пъхнете гювеча в студена фурна, като го разположите в долната част. Включете на 160 градуса и печете свинското в продължение на 3 часа.
Поднесете обезкостено месо с гарнитура моркови и картофи.
Свинският джолан за мераклии е готов.