Начин на приготвяне
Всички подправки се смесват в купичка с малко зехтин, да се образува гъста кашичка. Намазваме хубаво свинския джолан с изброените подправки.Тук-там слагаме по малко масло, но не прекалявайте.
Джоланът се поставя в дълбока тенджера с плътно затворен капак. Поставяме го по дължина с месестата част на дъното. Оставяме в хладилника за едно денонощие. Взимаме подходяща тава и поставяме джолана с подправки.
Сипваме от страни вода 2/3 пръст, като внимаваме да не наливаме върху джолана и да отмием подправките. Покриваме с фолио и печем в предварително загрята фурна на 150 градуса за 4 часа.
Изваждаме от фурната ароматното печено свинско, премахваме фолиото и връщаме обратно за около 30 минути да се запече още.
Цял печен свински джолан поднасяме с разнообразни зеленчуци.