Свински джолан по фламандски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Свински джолан по фламандски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
135 мин.
Общо
160 мин.

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 свински джолан + 1 свинско ухо + 1 свинска опашка
  • говеждо месо - 250 г
  • агнешко - 250 г
  • моркови - 3 броя
  • целина - 1 стрък
  • праз - 1 стрък
  • лук - 2 глави
  • ряпа - 2 глави
  • брюкселско зеле - 20 броя
  • зеле - 1/2 зелка
  • картофи - 8 броя
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - 1 връзка
  • дафинов лист - 4 броя
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре всички зеленчуци, обелете картофите и ги нарежете едро. Целината, праза, лука, морковите и ряпата нарежете на средни кубчета, а зелето накълцайте.

Накълцания лук запържете в малко масло в по-голям и дълбок тиган. Добавете нарязаните меса и долейте топла вода, колкото да покрие съставките.

След като се позадуши, добавете сол и черен пипер, накълцания магданоз, дафиновите листа и оставете да ври за 30 минути. При нужда отпенвайте.

Прибавете след това всички зеленчуци без картофите и оставете да къкри на слаб котлона за около 1 час и 30 минути. Прибавете картофите и оставете на котлона, докато и те се сготвят.

Добавете още подправки на вкус и поднесете ястието от свински джолан по фламандски топло в дълбоки купи.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: