Начин на приготвяне
Почистете добре всички зеленчуци, обелете картофите и ги нарежете едро. Целината, праза, лука, морковите и ряпата нарежете на средни кубчета, а зелето накълцайте.
Накълцания лук запържете в малко масло в по-голям и дълбок тиган. Добавете нарязаните меса и долейте топла вода, колкото да покрие съставките.
След като се позадуши, добавете сол и черен пипер, накълцания магданоз, дафиновите листа и оставете да ври за 30 минути. При нужда отпенвайте.
Прибавете след това всички зеленчуци без картофите и оставете да къкри на слаб котлона за около 1 час и 30 минути. Прибавете картофите и оставете на котлона, докато и те се сготвят.
Добавете още подправки на вкус и поднесете ястието от свински джолан по фламандски топло в дълбоки купи.