Странджански кебап

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Странджански кебап1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • свинско месо - 800 г
  • мас - 3 - 4 с.л.
  • лук - 7 глави
  • домати - 5 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • бяло вино - 50 мл
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • чушки - 5 - 6 люти
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на кубчета и го запържете от всички страни в сгорещената мазнина. Когато месото се запържи равномерно добавете последователно ситно нарязаните лук, чесън и доматите, които предварително сте обелии.

Оставете зеленчуците да се запържат до омекване, поръсете ги с брашното и овкусете с червен пипер и сол.

Добавете лютите чушки и лимона, нарязан на флийки и прехвърлете всичко в подходяща тава. Долейте съвсем малко вода и задушавайте ястието на умерена фурна (около 160-170 градуса) до пълното омекване на месото.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: