Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сарми по странджански

Сарми по странджански

Сарми по странджански1 / 2
20/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 глава
  • свинско месо - 1 кг гърди
  • лук - 5 глави кромид
  • мас - ½ ч.ч. свинска
  • зелев сок - на вкус
  • вода - колкото зелевия сок
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете нарязания на филийки лук в маста, добавете солта и червения пипер и разбъркайте.

Отделете големите листа на зелката, махнете им твърдите жили и ги накъсайте на две.

Върху всяко листо сложете по една лъжица от накълцаното месо и по една лъжица от изпържения лук.

На дъното на тенджера сложете малко нарязано кисело зеле и наредете отгоре завитите сарми.

Залейте с равни части зелев сок и хладка вода и варете сармите на умерен огън, докато останат на мазнина. Поднесете зелевите сарми за обяд или вечеря.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: