Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми по тракийски

Сарми по тракийски

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Сарми по тракийски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"С лека стъпка идваме и вкусни сарми с кори за баница и ароматна плънка носим"

Необходими продукти

  • точени кори - 1 пакет
  • свински гърди - 600 г
  • масло - 100 г разтопено
  • домати - 2 бр. от консерва
  • доматен сок - 3 с.л.
  • праз - 1 стрък
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме праз на ситно и го задушаваме в сгорещено олио за 3 минути под капак на тих огън.

Обезкостяваме месото, нарязваме го на малки късчета и го слагаме при омекналия праз. След около 5 минути добавяме черен пипер и сол, прибавяме доматения сос и наситените домати.

Разбъркваме добре, усилваме котлона и задушаваме ястието, докато сосът изври.

Разстиламе кори за баница и от тях изрязваме квадрати с ширина от около 20 см. Намазваме с разтопеното масло, в средата слагаме от плънката и завиваме сарми.

Подреждаме ги в намазнена тавичка, печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25-30 минути.

След като ги извадим от фурната, наливаме 1 пръст гореща вода и ги покриваме с кърпа нашите сарми по тракийски.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: