Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зрял фасул по тракийски

Зрял фасул по тракийски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9219581k
Зрял фасул по тракийски1 / 2
27/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • боб - ½ кг
  • лук - 3 - 4 глави
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • лимони - ½ бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - 5 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме фасула от вечерта и на другия ден го сваряваме в две води.

В мазнината задушаваме ситно нарязания лук, докато стане златист.

Прибавяме доматеното пюре, ситно нарязан магданоз и 1-2 с.л. гореща вода.

Като изври водата сипваме сместа върху фасула, така че да го покрие. Подправяме с лимоновия сок и посоляваме.

Счукваме червения пипер и поръсваме при сервиране.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: