Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Плакия»Зрял фасул плакия по турски

Зрял фасул плакия по турски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k968957
Зрял фасул плакия по турски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.

Необходими продукти

  • боб - 2 ч.ч. зрял фасул
  • целина - 1 глава, малка
  • олио - 1 ½ ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • картофи - 1 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • зелен лук - 5 стръка
  • магданоз - 1 връзка
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме фасула във вода за 5-6 часа. Изцеждаме и сваряваме в голямо количества вода. Преди да омекне отново го прецеждаме.

В тиган задушаваме в половин чаша олио нарязания на ситно лук, доливаме 4 ч.ч. вода, нарязаните на дребно морков, целина и картоф. Добавяме накълцаните чесън, зелен лук и магданоз.

Сипваме изцедения фасул, 1 ч.ч. олио и доматения сок.

Варим на тих огън, докато остане съвсем малко течност.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: