Начин на приготвяне
Нарязваме праз на ситно и го задушаваме в сгорещено олио за 3 минути под капак на тих огън.
Обезкостяваме месото, нарязваме го на малки късчета и го слагаме при омекналия праз. След около 5 минути добавяме черен пипер и сол, прибавяме доматения сос и наситените домати.
Разбъркваме добре, усилваме котлона и задушаваме ястието, докато сосът изври.
Разстиламе кори за баница и от тях изрязваме квадрати с ширина от около 20 см. Намазваме с разтопеното масло, в средата слагаме от плънката и завиваме сарми.
Подреждаме ги в намазнена тавичка, печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25-30 минути.
След като ги извадим от фурната, наливаме 1 пръст гореща вода и ги покриваме с кърпа нашите сарми по тракийски.