Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Кокошка по тракийски

Кокошка по тракийски

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307122196
Кокошка по тракийски1 / 2
29/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кокошка
  • магданоз - 40 г корени
  • целина - 50 г
  • лук - 50 г
  • олио - 30 мл
  • моркови - 60 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 6 - 8 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и измита кокошка се нарязва на порции. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в сгорещената мазнина и малко вода до получаване на златисто оцветяване.

Прибавят се червеният пипер и порциите нарязана кокошка. Заливат се с топла вода, прибавят се нарязаните зеленчуци, солта и черният пипер на зърна. Всичко се вари в захлупен съд до готовност.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: