Пълнена кокошка по руски

Пълнена кокошка по руски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • кокошка - 1 бр. средно голяма
  • картофи - 6 бр.
  • сметана - 100 г
  • масло - 150 г краве
  • черен пипер - на вкус, млян
  • сол - на вкус
  • За плънката
  • говеждо месо - 350 г
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 200 г мариновани
  • галета - 150 г
  • каймак - 100 г
  • черен пипер - на вкус, млян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете смляното говеждо месо, ситно настърганите моркови, галетата, каймака, накълцаните гъби, солта и черния пипер, разбъркайте хубаво и оставете в хладилника.

Натрийте кокошката отвън и отвътре със сметаната и солта, напълнете с приготвената плънка, зашийте и сложете в намазаната с масло тава с гърба надолу.

Оградете я с нарязаните на половинки картофи и печете пълнената кокошка във фурна, като я поливате със соса, който се отделя.

Сложете върху блюдо готовата печена кокошка, на която сте махнали конеца, гарнирайте я с печените картофи и плънката и я полейте със соса от печенето.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: