Начин на приготвяне
Направете разрез на гърба на кокошката, като започнете от средата на шията и отделите с нож цялото месо заедно с кожата.
Извадете костите от бутчетата.
Разстелете отделеното месо с кожата надолу върху плота, отстранете сухожилията и го начукайте, за да се разпредели равномерно.
Смелете с месомелачка половината сланина, нетлъстото свинско месо и изрезките от кокошката.
Добавете към смляното месо нарязаните на кубчета свински език и останалата сланина, яйцата, млякото, индийското орехче, смления черен пипер и солта и омесете добре.
Разпределете плънката върху кокошката, като напълните с нея и бутчетата.
Зашийте тази пълнена кокошка, поставете я в салфетка от плат, която завържете от двете страни с дебел конец или канап.
Варете кокошката около 3 часа на тих огън в кипяща вода, към която сте добавили сол, дафинов лист, зърна черен пипер, настърганите пащърнак и магданозен корен.
Охладете готовата кокошка и я притиснете с нещо тежко за около час.
След това я извадете от салфетката, махнете конеца и я нарежете на парчета. Гарнирайте с варени картофи или туршия.