Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пълнена зелка със свинско месо

Пълнена зелка със свинско месо

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48827
Пълнена зелка със свинско месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • кисело зеле - 1бр.
  • свинско месо - 1 кг.
  • лук - 2 глави
  • мазнина - ½ ч.ч.
  • доматено пюре - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • бульон - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парченца и се задушава в част от мазнината, заедно с нарязания лук. Поръсва се с черния и червения пипер. Зелката се издълбава и се напълва с месната плънка.

Покрива се с листа от зелката и се завързва, за да не се разпадне. Слага се в тава и се залива с мазнината, която предварително се загрява заедно с бульона.

Пече се на умерени градуси, като се полива често с образувалия се сос. Десет минути преди да е готово, се добавя доматеното пюре, размито с малко вода.

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка: