Начин на приготвяне
Свинските пържоли се начукват, но не много и се панират в брашното. След това се запържват в нагрята мазнина.
Когато са готови се изваждат и се отцеждат от мазнината.
За ганитурата слагате да сварите ориза и прибавяте подправките. Водата на ориза е 1 1/2 в.ч. когато е готов. Изваждате, оформяте го във вид на топка и го слагате в чиния, където ще слагате готовите пържоли и соса.
За соса слагате в дълбок тиган маслото и малко от мазнината на пържолите, гъбите нарязани на едро. След като се задушат се прибавя предварително разбитото пакетче крем -супа в 300-400мл вода и се прибавя към гъбите.
Бърка се интензивно докато се получи гъста смес. Отстранява се от котлона.
Сервират се 2 топки ориз с пържола, поляти със соса или сложен отстрани пожелание.
Коментари