Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Гъбен сос по ловджийски

Гъбен сос по ловджийски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Гъбен сос по ловджийски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Като заклети почитатели на свинското - ви препоръчваме този великолепен гъбен сос, който отлично подчертава вкуса му"

Необходими продукти

  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • гъби - 200 г, най - добре микс
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • червено вино - 50 мл
  • сметана - 50 мл течна готварска
  • лютеница - 1 с.л. с чушки
  • мазнина
  • пшеничено нишесте - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер - млян, на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бульона в 100 г вряща вода. Почистете и нарежете ситно лука, чесъна, морковите и гъбите.

Загрейте мазнина в тиган, а ако имате останала от пърженето на месо, използвайте нея.

Сложете зеленчуците да се запържат и като омекнат, добавете лютеницата с чушки. След малко долейте червеното вино и оставете да се задушава.

В охладилия се бульон разтворете нишестето, течната сметана, солта и малко черен пипер на вкус.

Сипете соса с гъби и зеленчуци в тигана и на тих огън разбъркайте, докато се сгъсти. Снемете от котлона гъбения сос по ловджийски и поднесете към меса.

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: