Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Бешамелов сос с топено сирене и гъби

Бешамелов сос с топено сирене и гъби

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Бешамелов сос с топено сирене и гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Този бешамелов сос е отличен за печени меса, задушени зеленчуци или за отопяване с топъл хляб. Гарантираме, че няма да остане неизяден"

Необходими продукти

  • гъби - 100 г
  • топено сирене - 100 г пушено
  • брашно - 6 - 7 с.л.
  • яйца - 1 жълтък
  • лимони - 1/2
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - около 1 ч.л.
  • бульон - 1 л зеленчуков или гъбен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете брашното в малко олио и разредете при непрекъснато бъркане с топлия бульон. Добавяйте течност и бъркайте с тел, докато добие желаната гъстота.

Отделно задушете гъбите в малко мазнина. Прибавете топеното сирене и бъркайте, докато сиренето се стопи. Прибавете тази смес към бешамелов сос и сипете разбития с лимоновия сок жълтък.

Бъркайте непрекъснато за 2 минути и снемете от котлона. Добавете сол, черен пипер и индийско орехче на вкус и по желание разбъркайте с 1 с.л. краве масло Бешамеловия сос с топено сирене и гъби.

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ани
Ани
Вкусно!
07.10.2013 21:50
2