Начин на приготвяне
Сварете ориза и го отцедете. Омесете каймата със ситно нарязания лук, чесън, 1 яйце, чубрицата, сол и черния пипер на вкус.
Оформете кюфтенца и ги оваляйте в брашно. Изпържете ги и ги оставете в купа с капак.
Запържете накълцания лук в маслото и малко олио. Разбъркайте с брашното.
Долейте бавно топлото мляко и бъркайте непрекъснато. Добавете дафинов лист, чубрица по желание, сол на вкус. При нужда може да се добави още малко вода или брашно.
Разбийте другото яйце с киселото мляко. Темперирайте със соса и върнете всичко в тенджерата, като смесвате внимателно и разбърквате.
Пуснете кюфтенцата в белия сос и полейте леко още малко мазнина.
Кюфтета с бешамелов сос са готови да ги хапнете вкусно с препечен хляб.
Коментари
И кога се топли прясното мляко?
Хаос-рецепта, все пак адмирации за това че поствате