Начин на приготвяне
Почистете и нарежете картофите. Зеленият боб също се почиства, измива и нарязва на парчета.
Сложете го да се свари в подсолена вода, след което го смесете с картофите в намазнена тава за печене. Поръсете с наситнен копър и се изсипва в тава.
Задушете с малко мазнина и вода за 10 минути настъргания лук, пресования чесън и нарязания на парчета домат и чушка. Към края добавете боба и царевицата. Изсипете тази смес в тавата, след което добавете размитото с малко вода брашно.
Омесете каймата с малко чубрица и накисната филия сух хляб. Оформете малки кюфтенца и ги сложете в тавата.
Сложете ястието да се пече в предварително загрята фурна на около 200 градуса за приблизително 45 минути.
Коментари