Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Шницели»Селски шницели с кайма

Селски шницели с кайма

Селски шницели с кайма
Снимка: Кристиан Александров
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Да хапнем както си му е редът селски шницели с кайма"

Необходими продукти

  • кайма - 500 г смес
  • галета - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
  • сол - 1 щипка
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1 щипка
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - за овалване
  • бакпулвер - 1 ч.л
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме лука и го смесваме с каймата.

Добавяме галетата, солта, черния пипер, кимиона, мащерката и омесваме хубаво. Прибираме каймата за 1 нощ в хладилника.

След това оформяме шницели.

Разбиваме яйцата.

Смесваме брашното с бакпулвера.

Оввалваме шницелите първо в брашно, после в разбито яйце и пържим до златисто от двете страни в загрято олио.

Изваждаме изпържените селски шницели с кайма върху хартия, за да се отцеди мазнината, и след това сервираме с гарнитура по желание.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: