Начин на приготвяне
В голяма купа смесете смляното месо, настъргания лук, нарязания на ситно чесън, разбитото яйце, галетата, накълцания магданоз, солта, черния пипер, червния пипер и кимиона. Разбъркайте добре и оставете 15 минути да поеме ароматите. Месото трябва да бъде добре овкусено и да има гладка, леко лепкава текстура.
Вземете малки парчета от сместа и оформете кебапчета с дължина около 10-тина см и дебелина 2-3 см.
Загрейте олиото в тиган. Изпържете кебапчетата за около 4 минути от всяка страна, докато станат златисти и добре изпечени отвътре.
Поднесете румънските кебапчета Мититей топли и с гарнитура по избор — чеснова пърленка, млечна салата или нарязани домати.
Вижте също как да си изпечете кебапчета на скара.