Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кебапчета»Румънските кебапчета Мититей

Румънските кебапчета Мититей

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
9304025
Румънските кебапчета Мититей2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Този класически румънски кебапчета Мититей“ са сочни, ароматни и напомнят за домашното уютно готвене! Вкусът им ще ви върне към традиционните рецепти на Румъния!"

Необходими продукти

  • телешка кайма - 500 г
  • лук - 1 глава, настъргана
  • чесън - 2 скилидки
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 2 - 3 с.л.
  • пресен магданоз - 1 връзка
  • сол
  • черен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете смляното месо, настъргания лук, нарязания на ситно чесън, разбитото яйце, галетата, накълцания магданоз, солта, черния пипер, червния пипер и кимиона. Разбъркайте добре и оставете 15 минути да поеме ароматите. Месото трябва да бъде добре овкусено и да има гладка, леко лепкава текстура.

Вземете малки парчета от сместа и оформете кебапчета с дължина около 10-тина см и дебелина 2-3 см.

Загрейте олиото в тиган. Изпържете кебапчетата за около 4 минути от всяка страна, докато станат златисти и добре изпечени отвътре.

Поднесете румънските кебапчета Мититей топли и с гарнитура по избор — чеснова пърленка, млечна салата или нарязани домати.

Вижте също как да си изпечете кебапчета на скара.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: