Начин на приготвяне
Омесете каймата с яйцето и подправките. Оформете кръгли, по-големи кюфтета. Подреждайте ги в намазнена тава и сложете да се изпекат в умерена фурна.
Готовите кюфтета разполовете и всяка половина леко издълбайте, за да се получи гнездо. Вътрешността смелете в блендер или наситнете с нож.
Загрейте няколко с.л. мазнина в тиган и сложете да се запържат много ситно накълцаните праз и гъби. Добавете надробената вътрешност от кюфтетата и топеното сирене.
Разбъркайте, овкусете с подправки и щом сиренето леко се поразтопи, махнете плънката и оставете да се охлади. След това я разбъркайте с натрошеното яйце, майонезата и сметаната.
От тази плънка слагайте по лъжица във всяко кюфте, подреждайте ги в поднос и поднесете като предястие.