Кюфтета в лаваш

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Кюфтета в лаваш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12

Необходими продукти

  • кайма - 300 г агнешка или смес
  • лук - 1 глава
  • магданоз - ½ връзка
  • чесън - 3 скилидки
  • яйца - 1 бр.
  • кимион - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • зелена салата - 1 бр.
  • домати - 3 бр.
  • За лаваша
  • брашно - 450 г
  • мая - 1 ч.л. суха
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - колкото поеме
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме каймата и към нея прибавяме ситно нарязания лук, чесън, разбитото яйце, кимиона, солта, черния и червения пипер. Разбъркваме всичко добре и прибираме в хладилника за 10 минути.

С навлажнени ръце оформяме леко продълговати кюфтета, които печем в предварително загрята фурна, на скара или на тиган.

Поставяме кюфтетата в лаваша, прибавяме наситнения магданоз, домати, зелена салата и други по избор.

За лаваша: В 1 к.ч. затоплена вода сипваме маята и разбъркваме.

Сипваме брашното в купа, прибавяме маята, солта и допълнително вода, омесваме средно меко тесто. Късаме парчета от тестото и ги оформяме на топки, оставяме да втасат за 20 минути.

Разсточване топките на кори с големина на тигана, в който ще ги печем. Печем лавашите от двете страни и ги намазваме с масло.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: