Начин на приготвяне
В купа слагаме каймата и към нея прибавяме ситно нарязания лук, чесън, разбитото яйце, кимиона, солта, черния и червения пипер. Разбъркваме всичко добре и прибираме в хладилника за 10 минути.
С навлажнени ръце оформяме леко продълговати кюфтета, които печем в предварително загрята фурна, на скара или на тиган.
Поставяме кюфтетата в лаваша, прибавяме наситнения магданоз, домати, зелена салата и други по избор.
За лаваша: В 1 к.ч. затоплена вода сипваме маята и разбъркваме.
Сипваме брашното в купа, прибавяме маята, солта и допълнително вода, омесваме средно меко тесто. Късаме парчета от тестото и ги оформяме на топки, оставяме да втасат за 20 минути.
Разсточване топките на кори с големина на тигана, в който ще ги печем. Печем лавашите от двете страни и ги намазваме с масло.