Начин на приготвяне
Сварете яйцата до готовност. Охладете ги и ги обелете.
Настържете кашкавала и го прибавете към каймата. Оставете част от кашкавала за поръсване. Добавете подправките. Омесете каймата.
Разделете каймата на 5 топчета - всяко около 60 г.
Разстелете всяко топче от кайма на дланта си поотделно и сложете по едно варено яйца. Обгърнете яйцето с каймата и оформете пълнени кюфтета - получават се малко по-големи от нормалните. Оваляйте в галета и подредете в тава с незалепващо дъно.
Изпечете кюфтетата с изненада в загрята фурна до кафеникаво-златист загар.
В края на печенето поръсете с настърган кашкавал и допечете до разтопяването му.
Поднесете пълнените кюфтета с яйца и кашкавал с подходяща гарнитура - може би с пресни картофи с масло и копър.