Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Пълнени кюфтета с яйца и кашкавал

Пълнени кюфтета с яйца и кашкавал

Пълнени кюфтета с яйца и кашкавал
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Защо трябва да приготвяме обикновено, когато имаме рецепта за пълнени кюфтета с кашкавал и яйца"

Необходими продукти

  • кайма - 300 г
  • черен пипер - млян, на вкус
  • кимион - млян, на вкус
  • кашкавал - 150 г
  • яйца - 5 бр.
  • галета - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата до готовност. Охладете ги и ги обелете.

Настържете кашкавала и го прибавете към каймата. Оставете част от кашкавала за поръсване. Добавете подправките. Омесете каймата.

Разделете каймата на 5 топчета - всяко около 60 г.

Разстелете всяко топче от кайма на дланта си поотделно и сложете по едно варено яйца. Обгърнете яйцето с каймата и оформете пълнени кюфтета - получават се малко по-големи от нормалните. Оваляйте в галета и подредете в тава с незалепващо дъно.

Изпечете кюфтетата с изненада в загрята фурна до кафеникаво-златист загар.

В края на печенето поръсете с настърган кашкавал и допечете до разтопяването му.

Поднесете пълнените кюфтета с яйца и кашкавал с подходяща гарнитура - може би с пресни картофи с масло и копър.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: