Ezine.bg»Рецепти»Баница»Баници от Хляб»Баница с хляб лаваш

Баница с хляб лаваш

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k2k3
Баница с хляб лаваш
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
12/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Вижте рецептата за баница с лаваш и си я пригответе"

Необходими Продукти

  • питки - 250 г лаваш
  • кашкавал - 100 г
  • сирене - 250 г
  • яйца - 4 бр.
  • магданоз - 10 стръка
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
  • краве масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът и сиренето се настъргват на едро ренде. Към тях се прибавят разбитите яйца, нарязаният на ситно магданоз и смляният черен пипер.

Всички продукти се размесват до еднородна смес.

Взема се лист Лаваш и върху него се разпределя от плънката. Навива се на руло и нарязва на шайби.

Щайбите се подреждат в тава, покрита с хартия за печене, с разреза нагоре. Отгоре върху баницата с кашкавал се поставят парченца краве масло, след което се слага в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Печем баницата от плосък хляб се около половин час, докато се получи хубав загар. Готовата баница се напръсква с вода и покрива с памучна кърпа, за да се задуши.

Баница с хляб лаваш - една нова разновидност на мързелива баница.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: