Начин на приготвяне
Обелете лука и го настържете на ренде. Добавете лука към каймата. Овкусете с черен пипер и кимион. Добавете 2-3 с.л. студена вода.
Омесете еднородна смес.
Направете топчета от кайма - 8-9 бр., притиснете и оформете кюфтетата. Наредете ги в тава с незалепващо дъно и изпечете в загрята фурна до готовност.
Запечете брашното в тиган до леко покафеняване. Добавете маслото и бъркайте постоянно с дървена бъркалка.
Изсипете гъбите, заедно с марината и бъркайте енергично до гладка консистенция на соса. При необходимост долейте вода на части, до получаване на желаната гъстота.
Полейте кюфтетата на фурна със соса с гъби и допечете още 1-2 минути.
Кюфтета на фурна с гъбен сос сервирайте с подходяща салата.