Начин на приготвяне
Смесваме каймата с нарязания или настърган кромид лук, яйцето, предварително накиснатия в прясното мляко хляб, дребно нарязания магданоз, солта и черния пипер. Омесваме хубаво каймата и я оставяме в хладилник за 30 минути. След това от нея оформяме кръгли кюфтета с лук.
Приготвяме соса, като задушаваме до омекване настърганите на ренде морков и целина и нарязаните на дребно краставички и кромид лук.
Прибавяме разреденото с вода доматено пюре и задушаваме още 5 минути. След това разреждаме сместа с гореща вода или бульон, посоляваме и добавяме дафиновия лист и черния пипер.
Изсипваме в тавичка и оставяме да заври.
Прибавяме размитото във вода брашно и веднага след това пускаме оваляните в брашно кюфтета с яйца и счукания чесън.
Задушаваме нашите вкусни кюфтета във фурна за около 20 минути, подправяме с кравето масло и наръсваме със ситно нарязания магданоз.
Към готовите кюфтета със сос сервираме и топъл хляб.