Начин на приготвяне
Нарежете рибното филе на по-малки парченца и ги почистете от кожата с остър нож.
Нарежете лука и праза на ситно и ги запържете в тиган с няколко лъжици зехтин.
След няколко минути добавете ригана и чесъна. Разбъркайте.
Изсипете доматеното пюре, 1 к.ч. вода и виното.
Бъркайте за няколко минути, докато се изпари алкохолът.
Овкусете соса със сол и черен пипер, добавете и каперсите и го махнете от котлона.
Прехвърлете доматения сос в тава и налейте към него 100 мл вода.
Наредете отгоре рибните филета, поръсете ги със зехтин, сол и риган и ги сложете да се печат за около 30 минути.
Сервирайте печената риба с хубаво бяло вино.
Насладете се на този вкусен костур с доматен сос на фурна.
Добър апетит!