Начин на приготвяне
Пилешките дробчета се измиват и почистват много добре. Ако разполагате с повече време, може да ги накиснете за час в студена вода с 2-3 с.л. ябълков оцет, който успешно извлича токсините от тях.
Сваряват се за 5 минути, колкото да не бъдат сурови и се слагат в намазана с олио тавичка (аз използвам тавичка от йенско стъкло).
Към тях се добавят нарязания на полумесеци лук и настърганите домати.
Доматите трябва предварително да са овкусени със захар, сол, черен пипер, чубрица и магданоз.
Всичко се разбърква добре.
Върху тавичката се слага фолио и дробчетата се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20-30 минути, след което фолиото се маха и ястието се допича за още 10 минути.
Забележка: Пилешки дробчета с доматен сос на фурна са сухи, затова може да сложите масло по време на печенето. Така ще станат по-меки и няма да бъдат жилави.