Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Манджи»Пилешки дробчета с доматен сос на фурна

Пилешки дробчета с доматен сос на фурна

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
1074731832
Пилешки дробчета с доматен сос на фурна
Снимка: Кристина Бонева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 600 г
  • лук - 1 глава (голяма)
  • домати - 3 - 4 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета се измиват и почистват много добре. Ако разполагате с повече време, може да ги накиснете за час в студена вода с 2-3 с.л. ябълков оцет, който успешно извлича токсините от тях.

Сваряват се за 5 минути, колкото да не бъдат сурови и се слагат в намазана с олио тавичка (аз използвам тавичка от йенско стъкло).

Към тях се добавят нарязания на полумесеци лук и настърганите домати.

Доматите трябва предварително да са овкусени със захар, сол, черен пипер, чубрица и магданоз.

Всичко се разбърква добре.

Върху тавичката се слага фолио и дробчетата се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20-30 минути, след което фолиото се маха и ястието се допича за още 10 минути.

Забележка: Пилешки дробчета с доматен сос на фурна са сухи, затова може да сложите масло по време на печенето. Така ще станат по-меки и няма да бъдат жилави.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: