Начин на приготвяне
Нарязвам лука на немного тънки филийки, пилешките дробчета ги изчиствам много добре от жилки и ги разделям едно от друго, измивам старателно и подсушавам.
Пилешките сърца ги измивам добре и ги разполовявам. В тава подреждам сърцата и дробчетата. Върху тях слагам лука, овкусявам със сол и 1 черен пипер и разбърквам леко.
Добавям водата и олиото и слагам в студена фурна, включвам на 180 градуса и оставям да се пекат около 30 мин.
Вадя ги от фурната, прибавям доматеното пюре и червения пипер и разбърквам всичко много внимателно, връщам тавата във фурната за още 20 мин., или докато дробчетата и сърчицата леко потъмнеят отгоре, и останат само на мазнина.
При сервиране поръсвам с пресен магданоз пилешки дробчета и сърца на фурна.