Агнешки дроб по турски

Агнешки дроб по турски
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Агнешки дроб по турски - за ценители е"

Необходими продукти

  • царевично брашно - 2 с.л.
  • агнешки дроб - 500 грама (черен)
  • бяло брашно - 4 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 250 - 300 мл
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежетеагнешкия дроб на тънки филийки.

Смесете двата вида брашно с черния пипер и солта. Сипете ги в купа.

Оваляйте дроба в брашното и изтупайте излишното.

Загрейте олиото и изпържете дроба до готовност. Отцедете върху кухненска хартия.

Сервирайте биреното мезе веднага.

Агнешкият дроб по турски е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: