Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Мезета»Традиционен пържен агнешки дроб по турски

Традиционен пържен агнешки дроб по турски

ЗориЗори
Новак
1715465k
Традиционен пържен агнешки дроб по турски
Снимка: Зори
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Пърженият агнешки дроб е страхотна идея за мезенце за любимата алкохолна напитка"

Необходими продукти

  • черен дроб - 1 кг (агнешки или телешки)
  • олио - за пържене
  • брашно - смес (300 г пшенично и 150 г царевично за овалване)
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете черния дроб от всякакви ципи и жилки. Нарежете го на много тънки ивици по дължина.

В дълбока купа смесете двата вида брашно, добавете към тях сол и пипер на вкус.

Отцедете добре дроба, подсушете го и ги оваляйте хубаво в брашното. След това слагайте парчетата в гевгир и внимателно ги изтупвайте от излишното брашно.

Загрейте по-голямо количество олио в дълбок тиган и изпържете дроба до готовност.

Отцедете готовия пържен дроб върху кухненска хартия. Сервирайте като мезе или с гарнитура по ваш избор.

Традиционният пържен агнешки дроб по турски е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: