Начин на приготвяне
Първо махнете ципата на телешкия дроб. Оставете го да стегне във фризера - така ще получите още по-крехък пържен дроб.
Ако все пак нямате време да го замразявате, може да нарежете веднага на много тънки резени.
Измийте хубаво дроба, като го сложите в гевгир и го минете през студена вода няколко пъти.
Отцедете хубаво дроба от течността. Овкусете го с черен пипер, кимион и сол (може да го овкусите и след пърженето).
Оставете дроба да се овкуси за поне 30-тина минути.
Оваляйте го хубаво с брашно и го сложете в гевгир, за да изтръскате хубаво излишното брашно.
Загрейте достатъчно количество олио в дълбок съд. Мазнината трябва да се загрее много добре.
Пускайте вътре дроба и го пържете за кратко, за да не изсъхне много.
Сервирайте пържения дроб топъл със салата по ваш избор.
Пърженият телешки дроб по Одрински е готов.