Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пържен телешки дроб по Одрински

Пържен телешки дроб по Одрински

Пържен телешки дроб по Одрински
Снимка: Анелия Минчева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Една класическа турска рецепта за неустоимо вкусен пържен дроб Опитайте и вие"

Необходими продукти

  • телешки черен дроб - 500 грама (или агнешки)
  • кимион - 1 ч.л.
  • брашно - за овалване (около 1 ч.ч.)
  • сол - малко повече от 1 ч.л.
  • олио - за пържене (до 600 мл)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо махнете ципата на телешкия дроб. Оставете го да стегне във фризера - така ще получите още по-крехък пържен дроб.

Ако все пак нямате време да го замразявате, може да нарежете веднага на много тънки резени.

Измийте хубаво дроба, като го сложите в гевгир и го минете през студена вода няколко пъти.

Отцедете хубаво дроба от течността. Овкусете го с черен пипер, кимион и сол (може да го овкусите и след пърженето).

Оставете дроба да се овкуси за поне 30-тина минути.

Оваляйте го хубаво с брашно и го сложете в гевгир, за да изтръскате хубаво излишното брашно.

Загрейте достатъчно количество олио в дълбок съд. Мазнината трябва да се загрее много добре.

Пускайте вътре дроба и го пържете за кратко, за да не изсъхне много.

Сервирайте пържения дроб топъл със салата по ваш избор.

Пърженият телешки дроб по Одрински е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: