Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешки дроб с банани по бразилски

Телешки дроб с банани по бразилски

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Телешки дроб с банани по бразилски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешки дроб - 500 г
  • бяло вино - 100 мл
  • лимони - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • майорана - 1 ч.л. сушена
  • олио - 8 с.л.
  • банани - 3 бр.
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се настъргва. Лимоните се изцеждат. Приготвя се марината от виното, половината лимонов сок, настъргания лук, майораната, черния пипер и солта.

Дробът се нарязва на фини резени и се оставя да се маринова 5 часа.

Вади се, отцежда се и се запържва в загрято олио. След като дробът е готов, изпържените резени се слагат в голям тиган, заливат се с маринатата и се загряват на бавен огън 5 минути.

Накрая се добавят нарязаните на колелца банани и всичко се полива с останалия лимонов сок. Разбърква се внимателно и се сервира веднага.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: