Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки сърца с карамелизирани моркови и лук

Пилешки сърца с карамелизирани моркови и лук

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
1074731832
Пилешки сърца с карамелизирани моркови и лук
Снимка: Кристина Бонева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Супер мезе, предястие или каквкто си поискате - пилешки сърца с лук и моркови"

Необходими продукти

  • пилешки сърца - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • соев сос
  • олио
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сърцата се почистват, цепват се през средата, за да се махне съсирената кръв, и се измиват под течаща вода.

Слагат се в тенджера с вода, добавят се сол и дафинов лист и се варят около 20 минути.

Морковът се нарязва на ленти, лукът - на полумесеци.

Зеленчуците се запържват в равни количества масло и олио до карамелизирането им.

Добавят се отцедените от водата пилешки сърчица и всичко се разбърква добре за около 2-3 минути.

Пилешки сърца с карамелизирани моркови и лук се поръсва със соев сос и черен пипер.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: