Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Сачове»Пилешки дробчета с пресни гъби на сач

Пилешки дробчета с пресни гъби на сач

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Пилешки дробчета с пресни гъби на сач
Снимка: Антония
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Съчетание на аромати и вкусове, което дълго ще помните!"

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 400 г
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • гъби - 200 г пресни
  • кашкавал - 100 г
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • бира - 50 мл
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте сача, сложете маслото и олиото и щом мазнината се сгорещи, добавете нарязаните гъби. Щом поомекнат добавете нарязаните на половинки дробчета и ги посолете.

Щом променят цвета си налейте бирата и овкусете със сол, червен и черен пипер, чубрица.

Гответе докато течността от продуктите се изпари. Поръсете с лимоновия сок и ситно нарязания зелен лук.

Накрая добавете настъргания кашкавал. След няколко минутки свалете сача от огъня и го поднесете.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: