Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Пилешки дробчета с гъби и бира

Пилешки дробчета с гъби и бира

Пилешки дробчета с гъби и бира
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 350 г
  • лук - 1 бр.
  • гъби - 10 бр.
  • бира - 1 к.ч.
  • краве масло - бучка
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте дробчетата, почистете и нарежете на хапки. Сложете ги в тенджера с вода и кипнете на котлона. Махнете, изплакнете и изцедете.

В тиган разтопете кравето масло с 1 с.л зехтин. Запържете обелените гъби, нарязани на филийки до златисто.

Добавете дробчетата, лука на полумесеци и подправките. Когато лукът започва да се запържва, налейте бирата и изчакайте да се изпари течността.

Изключете, оставете да се охладят, поръсете с пресен магданоз и сервирайте биреното мезе.

Пилешките дробчета с гъби и бира са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: