Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Дроб сарма с пилешки дробчета и гъби

Дроб сарма с пилешки дробчета и гъби

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Дроб сарма с пилешки дробчета и гъби
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5
"Истинско удоволствие е да хапваме дроб сарма, приготвена по този начин"

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 ч.ч.
  • джоджен - 2 с.л. сух
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • гъби - 150 г
  • вода - 1 л
  • сол - на вкус
  • За заливката
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пилешките дробчета в подсолена вода.

Охлаждаме и нарязваме на парченца.

Загряваме олиото в тиган и прибавяме ситно нарязания лук, като го запържваме.

След като е готов, добавяме нарязаните гъби, пилешките дробчета и ориза.

Посипваме с джоджена, черния пипер и посоляваме.

Изсипваме в тава, прибавяме вода и поставяме във фурната, като печем до готовност пилешката дроб сарма.

Подготвяме си заливката за нашата дроб сарма, като смесваме яйцата с прясното мляко.

Разбъркваме добре, заливаме и отново поставяме във фурната и запичаме до желания загар на ориза с пилешки дробчета.

Остава ни само да хапнем готовата Дроб сарма с пилешки дробчета и гъби.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: