Дроб-сарма от гъби

Fat BertaFat Berta
Джедай
35574350
Дроб-сарма от гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
135 мин.
Порции
5
"Най-търсената рецепта за Великден - Дроб-сарма от гъби! Вижте тук"

Необходими продукти

  • гъби - 1 кг
  • лук - 1 връзка пресен
  • олио - около 100 мл
  • масло - 1 с.л.
  • ориз - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 300 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - на вкус
  • палачинки - готови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и нарязани гъби сварете в подсолена вода и ги отцедете.

Задушете нарязания ситно лук в мазнината с малко водичка. Разбъркайте с червения пипер и добавете гъбите и ориза.

Залейте с 1 ч.ч. от бульона на гъбите и гответе, докато течността се поеме. Снемете от котлона и объркайте с черен пипер и нарязан магданоз.

Предварително пригответе палачинки, слагайте във всяка една от сместа и завийте едри сарми. Подреждайте ги в намазнена тава и ги запечете.

Залейте ги с разбитите яйца и кисело мляко и доопечете.

Тази рецепта е типична за Средногорието.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: