Начин на приготвяне
Дробчетата се почистват и измиват. Накисваме ги във вода за 20 минути. След това ги заливаме с гореща вода и ги оставяме да поврят на котлона за 5 минути. Прецеждаме ги от водата, измиваме ги и ги оставяме хубаво да се оцедят.
През това време си белим и измиваме лука. Нарязваме го на едри полумесеци. Измиваме и почистваме и гъбите. Режем ги и тях на едро.
В дълбок тиган слагаме олио. След като се сгорещи олиото добавяме дробчетата. Запържваме ги, като разбъркваме периодично.
Добавяме бирата към тях и захлупваме с капак. След това добавяме гъбите, лука и соевия сос. Запържваме всичко, докато лукът и гъбите омекнат. Разбърквайте периодично. Накрая овкусяваме със сол, черен пипер, подправка за пиле и лимонов сок.
По желание може да сервирате с нарязан магданоз и да сипете в гювечета, за да стоят топли дробчетата. Да ви е сладко!