Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме хубаво пилешките воденички и пилешките дробчетата. Слагаме дробчетата в тенджера и заливаме с вода. Варим 5-10 минути и изваждаме от водата, да се отцеждат. Слагаме и воденичките в тенджера с вода и сваряваме, докато омекнат (35-45 минути приблизително).
Проверяваме дали са хубаво сварени и тогава отцеждаме от водата. (При необходимост варим, докато омекнат). Наливаме олио (1/2 к.ч.) в по-голям тиган или тенджерка и слагаме воденичките да се запържват.
Прибавяме към тях, почистен и нарязан на парчета лук (2 бр.). Подправяме с черен пипер на вкус, къри подправки на вкус и соев сос (1 с.л.). Пържим, като разбъркваме периодично.
Слагаме и малко краве масло. По време на запържването на воденичките, прибавяме и сварените дробчета. Когато и те се позапържат, заедно с воденичките и лука, ръсваме червен пипер (1 к.л.).
Може да ръснем и малко лют червен пипер.Разбъркваме няколко пъти и дръпваме от котлона. При сервиране, може да сложим още соев сос. Поднасяме като мезе за бира!