Начин на приготвяне
Почистете и измийте добре пилешките воденички и дробчета.
Воденичките сварете в тенджера под налягане в посолена вода заедно с няколко зърна черен пипер и 1 дафинов лист за 30 минути.
Дробчета сложете в гевгир, за да се отцедят.
Докато това стане, си пригответе останалите продукти.
Нарежете голяма глава кромид лук и два стръка праз лук.
Нарежете също морковите, доматите и печените чушки. Може да ползвате и домати от консерва.
Загрейте олиото и задушете в него лука, праза и морковите заедно с малко вода за няколко минути, докато омекнат.
След това прибавете доматите и гответе още няколко минути.
След като течността от доматите изври, добавете чушките и всички подправки, както и сол на вкус.
Ако обичате пикантни ястия, добавете и една стрита суха лютива чушка.
Накрая прибавете отцедените дробчета.
Щом дробчетата променят цвета си, прибавете сварените воденички и чаша горещ бульон, от този, в който са врели воденичките, като предварително го прецедите.
Разпределете кавърмата в тава или както аз направих - в 4 глинени гювечета и сложете да се пече.
Ако изберете варианта с гювечетата, фурната трябва да е студена.
Пекох гювечетата 45 минути с капак и после още 15 без капак.
Сервирайте тази вкусна кавърма с пилешки дробчета и воденички, поръсена с нарязан свеж магданоз, домашен хляб и чаша хубаво вино.
Добър апетит!