Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Кавърма»Кавърма от пилешки дробчета и воденички

Кавърма от пилешки дробчета и воденички

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3652k5k6481
Кавърма от пилешки дробчета и воденички
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
24/11/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Сервирайте тази вкусна кавърма с пилешки дробчета и воденички, поръсена с нарязан свеж магданоз, домашен хляб и чаша хубаво вино."

Необходими Продукти

  • пилешки воденички - 300 г
  • пилешки дробчета - 300 г
  • олио - 5 с.л.
  • лук - 1 глава
  • праз - 2 стръка
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. печени
  • домати - 2 бр. средни
  • бульон - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • риган
  • червен пипер
  • люти чушки - суха по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте добре пилешките воденички и дробчета.

Воденичките сварете в тенджера под налягане в посолена вода заедно с няколко зърна черен пипер и 1 дафинов лист за 30 минути.

Дробчета сложете в гевгир, за да се отцедят.

Докато това стане, си пригответе останалите продукти.

Нарежете голяма глава кромид лук и два стръка праз лук.

Нарежете също морковите, доматите и печените чушки. Може да ползвате и домати от консерва.

Загрейте олиото и задушете в него лука, праза и морковите заедно с малко вода за няколко минути, докато омекнат.

След това прибавете доматите и гответе още няколко минути.

След като течността от доматите изври, добавете чушките и всички подправки, както и сол на вкус.

Ако обичате пикантни ястия, добавете и една стрита суха лютива чушка.

Накрая прибавете отцедените дробчета.

Щом дробчетата променят цвета си, прибавете сварените воденички и чаша горещ бульон, от този, в който са врели воденичките, като предварително го прецедите.

Разпределете кавърмата в тава или както аз направих - в 4 глинени гювечета и сложете да се пече.

Ако изберете варианта с гювечетата, фурната трябва да е студена.

Пекох гювечетата 45 минути с капак и после още 15 без капак.

Сервирайте тази вкусна кавърма с пилешки дробчета и воденички, поръсена с нарязан свеж магданоз, домашен хляб и чаша хубаво вино.

Добър апетит!

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: