Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Каши»Пилешки воденички на каша

Пилешки воденички на каша

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Пилешки воденички на каша
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • пилешки воденички - 600 г
  • брашно - 3 с.л
  • лук - 1 глави
  • червен пипер - 1 с.л.
  • универсална подправка - 2 с.л. домашна
  • чубрица - 1 щипка
  • олио - 1/2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките воденички почистваме много добре, поставяме ги във водата със солта и оставяме да се варят.

Почистения и нарязан лук изсипваме в тиган със сгорещеното олиото.

Оставяме така, докато самият лук омекне и след това прибавяме брашното и червения пипер.

Разбъркваме енергично, така че да не се получат бучки от брашното.

Към получената се каша прибавяме водата.

Оставяме за известно време да покъкри и накрая добавяме сварените воденички с универсална подправка и чубрицата.

Оставяме така да поври за около 10 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: