Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Задушени пилешки воденички с лук

Задушени пилешки воденички с лук

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Задушени пилешки воденички с лук
Снимка: Геновева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Пилешките воденички с лук се хапват топлички, защото са чудесно мезе за бира и винце"

Необходими продукти

  • пилешки воденички - 1 кг
  • лук - 8 глави средно големи
  • сол
  • черен пипер
  • унисос
  • подправка за пиле - Маги
  • бира - 50 мл
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките воденички ги почистваме, измиваме и ги варим за 20 минути в тенджера под налягане.

Лука го нарязваме на едри полумесеци и го овкусяваме с унисоса. В подходящ тиган сипваме олиото и като се сгорещи, запържваме воденичките.

След като се позапържат, добавяме лука, още унисос на вкус и бирата. Разбъркваме и слагаме капак, за да ги задушим за не повече от 5 минути, защото лукът ще се разкашка. Лукът трябва да остане леко твърд.

Изключваме котлона и овкусяваме със сол, черен пипер и подправката за пиле. Разбъркваме и оставяме под капак, докато сме готови да сервираме.

Консумирайте пилешките воденички с лук топлички, чудесно мезе са за бира и винце.

Да Ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: