Начин на приготвяне
Воденичките се почистват и измиват. След това ги слагаме да се сварят в тенджера под налягане за 20 минути. Когато са готови, ги прецеждаме от водата. Белим лук и го режем на едри полумесеци.
Слагаме мазнината в дълбок тефлонов тиган, когато се сгорещи олиото слагаме воденичките. Разбъркваме ги и добавяме виното, след което захлупваме с капак и оставяме така за 2-3 минути.
Добавяме лукът, разбъркваме, поливаме обилно лука и воденичките със соевия сос и затваряме с капака отново, оставяме да се задуши на слаб огън, разбъркваме периодично.
Когато лукът омекне, махаме от котлона воденичките и ги овкусяваме със сол, черен пипер и подправката за пиле.