Начин на приготвяне
Воденичките се измиват и се сваряват в тенджера под налягане за 20-25 минути. Лукът и празът се почистват, измиват и се нарязват.
Лукът се овкусява с унисос. Сгорещява се олио и се запържват воденичките за 5 минути.
След това се прибавят двата вида лук и бялото вино и се разбърква. Задушава се така, докато омекне хубаво лукът. Разбърквайте почти постоянно, за да не загори.
След като лукът е сготвен овкусете воденичките със сол, вегета, соев сос, черен пипер и унисос. Сипете в чиния и поръсете отгоре с настърган кашкавал.
Пуснете в микровълновата за 20 секунди, колкото кашкавалът да се разтопи отгоре върху воденичките.
Сервирайте биреното мезе топло и с резен лимон. Да ви е сладко!
Воденичките с кашкавал и праз лук са много вкусни.