Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Задушени печурки с пресен лук

Задушени печурки с пресен лук

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1384074k
Задушени печурки с пресен лук
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Гъбките в масло и лук са много, много вкусни - чудесен вариант за обяд, който да занесете дори в работата си"

Необходими продукти

  • гъби - 500 г печурки
  • краве масло - 100 г
  • пресен лук - 3 стръка
  • червен пипер - 1 щипка
  • джоджен - 1 ч.л. сух
  • зеленчукова подправка - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре гъбите и ги нарежете на ивици, а лука на ситно.

Прехвърлете нарязаните гъби в дълбок тиган с масло и сипете в него няколко лъжици вода.

Овкусете ги с подправките, затворете ги с капак и ги оставете да се задушават.

Щом течността се изпари, добавете лука, разбъркайте ги и ги оставете на котлона за още 5 минути.

Поръсете гъбите в масло с червен пипер и ги поднесете.

Задушените печурки с пресен лук са много вкусни.

Добър апетит!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: