Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Аламинути»Миди с пресен лук и чесън

Миди с пресен лук и чесън

Миди с пресен лук и чесън
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"По аромата ще познаете тези миди, по вкуса ще се влюбите в тях"

Необходими продукти

  • чесън - 4 скилидки
  • миди - 1 кг черни
  • краве масло - 50 г
  • пресен лук - 1/2 връзка
  • девесил - пресен
  • бяло вино - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете мидите. Запържете чесъна в маслото, добавете зеления лук към него.

Сипете мидите и полейте с бяло вино. Затворете тенджерата с капак.

Ще ви трябват 10 минути, за да станат готовите вкусния аламинут. Когато всички са отворени, са готови.

Малко преди мидите с пресен лук и чесън да са готови, поръсете с накълцан девесил.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: